Folder van de week

Safe Sex

 

Laura was een 16 jaar oud meisje en ze was nog maagd. Ze had daar drie goede redenen voor: Ze wilde geen SOA (seksueel overdraagbare aandoening), ze wilde nog niet zwanger worden en bovenal wilde ze geen AIDS oplopen.

Op zekere dag op school gaf de leraar voorlichting en hij sprak over “safe sex”. Haar leraar overtuigde de klas ervan dat zolang je maar een condoom gebruikte je kon genieten van sex zonder dat je daar ernstige ziektes mee kreeg of het risico liep om zwanger te worden.

Na de les deelde de leraar gratis condooms uit aan de klas. Snel stopte Laura de condoom in haar tas en rende naar de volgende les toe.

In de weken die volgden hoorde Laura steeds meer en meer over “safe sex” en waarom dat zo fantastisch was. De angst die ze eerst gekend had over SOA’s verdween langzaam maar zeker en werd vervangen door een gevoel van opwinding. Nu kon ze immers een actief seksleven gaan leiden met haar vriend?

Na verloop van tijd kreeg Laura de indruk dat iedereen het deed. Overal werd er over gesproken en ook in de tijdschriften en op tv werd die indruk bevestigd.

Op een Vrijdagavond reed ze naar haar vriend toe. Zijn ouders waren een weekendje weg en ze hadden het rijk alleen. Toen ze samen alleen op de bank zaten viel al haar angst van haar af over SOA’s en de lessen over “safe sex” vervingen die angst door een vals gevoel van zekerheid. Haar hand gleed in haar tas en greep de condoom. Haar zekerheid werd er nog groter door.

Die nacht had Laura voor het eerst sex met haar vriend. Ze voelde zich vrij en was erg dankbaar voor die fijne “safe sex” lessen op school. Ze hoefde zich niet langer zorgen te maken over de preken die haar ouders haar gaven over sex voor het huwelijk. Dat was allemaal zo ouderwets en achterhaald! Nu kon ze sex hebben wanneer ze maar wilde.

Het onverwachte gebeurt:

Ongeveer zes maanden later werd Laura verkouden. De dagen verstreken, maar in plaats van verbetering verslechterde haar toestand. Uiteindelijk ging ze naar de dokter want dit ging niet goed. De dokter onderzocht haar en deed verschillende tests met haar.

De week daarop kwam Laura weer bij de dokter om de uitslagen te horen. Zo goed en zo kwaad als hij kon vertelde de dokter haar dat ze HIV-positief was. “Dat is onmogelijk!!!” schreeuwde ze! “Ik heb altijd een condoom gebruikt en met maar één persoon sex gehad!!”

Haar vriend die in de wachtkamer zat te wachten werd door de dokter binnen geroepen. Hij bekende dat hij ook HIV-positief was. “Ik ben zolang wij al samen zijn al HIV-positief, maar ik heb niets gezegd omdat ik dacht dat de condooms je wel zouden beschermen. Het spijt me”.

Toen vertelde de dokter dat condooms helemaal niet beschermen tegen het AIDS virus. Het virus is zo klein dat het door de poriën van de condoom glipt, waardoor je alsnog geïnfecteerd wordt. Laura was helemaal van de kaart, ze dacht: “dit kan niet waar zijn, dit kan niet met mij gebeuren”.


Met twee jaar werd haar ziekte steeds erger. Ze kwam op bed te liggen, haar pijn groeide en haar krachten werden minder. In deze omstandigheid vervloekte Laura de lessen over “safe-sex” die ze had geloofd. Één jaar later overleed Laura.

Laura is slechts een van de miljoenen tieners die ook besmet zijn met HIV.

Duizenden en duizenden komen er elke maand bij:

het aantal AIDS besmettingen onder tieners verdubbeld iedere veertien maanden”

En geloof het of niet:

“AIDS besmettingen onder tieners en jongvolwassenen is met 77% gestegen in de laaste twee jaar”.

Vaak als deze dingen besproken worden op school, worden de leerlingen verteld dat ze dit niet thuis hoeven te bespreken. Ouders zijn immers ouderwets en misschien staan ze je geluk wel in de weg. Met de moderne wetenschap weten we immers wel beter!

Op het moment dat een leerling zoiets hoort, moeten alle alarmbellen al gaan rinkelen en een RED ALERT afgaan! Ze willen je nu namelijk niets leren, maar je bekeren! Ze zijn bang dat je anders dingen leert waarvan ze niet willen dat je dat leert.

Afgelopen woensdag was het bid dag op ons dorp.

Misschien erken je wat in dit verhaal.

Hoever is dit nog van je vandaan?

 

Gebed

“Heere Jezus, hier is mijn hart; ik kan mezelf niet bekeren. Hier zijn al mijn zonden; ook de zonden; die ik aan niemand durf te vertellen, zoals drank, porno, drugs, gokken en diefstal. Ik denk alleen maar aan mezelf. In het begin van de avond wil ik uitbundig feesten met mijn vrienden of vriendinnen, daarna neem ik even tijd voor mijn vriend(in) en meestal eindigt het met sex. Morgen zit ik in de kerk. Ik moet me diep schamen als ik zie hoeveel zonden ik doe, ik ben helemaal zondig. Helaas heb ik er niet altijd last van. Wilt U, Heilige Geest, in mijn hart komen en daar het oprechte berouw over mijn zonden wekken? Ik heb soms zo weinig behoefte aan Uw hulp. Wilt U mijn hart veranderen? Er staat toch in de Bijbel dat U gekomen bent om het verlorene te zoeken? U hebt toch alle machten en krachten overwonnen, Heere Jezus!? Wilt U die kracht ook in mijn hart brengen, zonder U kan ik niets, ga ik verloren. Wil mij verhoren uit genade om Jezus wil? Amen.”