Folder van de week

Actueel

Drugs

De stappen in drugsgebruik

 

Hij had net zijn rijbewijs gehaald en al een tijdje gespaard voor een auto. Al een tijdje volgde hij een BMW via marktplaats. De BMW stond al een paar weken te koop en hij was helemaal wild van die auto. Gerard mailde de adverteerder en een afspraak was snel gemaakt. Het leek wel een droom die uitkwam. Toen hij op plaats van bestemming was aangekomen leek de auto nog mooier dan op internet. Prachtige bekleding, mooie ruime stoelen, een geweldige ‘cockpit’ en maar 170000 kilometer op de teller. Na een korte proefrit kwam de onderhandeling los en al snel kreeg hij de auto mee voor €2500,00. Toen hij daarna met de auto naar huis reed, moest hij op de snelweg natuurlijk even proberen wat die auto allemaal kon. 150 km per uur was snel gehaald, 160, 170, 180 en opeens een knal! Het stuur reageerde niet meer en de auto vloog als een ongeleid projectiel dwars over de snelweg in de vangrail en kwam na enkele buitelingen tot stilstand in de berm.Gerard werd naar het ziekenhuis gebracht en kan de rest van zijn leven niet meer lopen.

 

Een tragisch ongeval zou je zeggen. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn, want de BMW had nog maar voor een maand APK en in het voorliggende jaar was de stuurstang dusdanig versleten dat deze weinig meer kon hebben. Hij had een verschrikkelijke miskoop gedaan die hij de rest van zijn leven zou meedragen. Hij wist te weinig van auto’s om daar zelfstandig een goede koop in te doen. En de verkoper wilde gewoon snel van die waardeloze auto af, want hij wist wel dat er enkele grote reparaties aan zaten te komen. Dit is nu precies hoe de duivel, jouw en mijn grote vijand, de drugs gebruikt. Is het eigenlijk niet verleidelijk al die drugs? Het schijnt behoorlijk lekker te zijn, wat je zo her en der hoort vertellen. En ja dat is precies hoe het lijkt, want drugs worden behoorlijk minder aantrekkelijk als je achter de waarheid komt. Maar de duivel wil niet hebben dat je daar achter komt, want met drugs kan hij nog heel veel levens verwoesten en met zich mee trekken de hel in.Het zou hetzelfde zijn als de verkoper in ons voorbeeld tegen Gerard zou zeggen: “ja dat zit zo, de auto doe ik maar weg, want de reparaties die hij nodig heeft kosten meer dan hij waard is.” Dat zou niet echt werken, denk je wel? Natuurlijk niet, dan zou Gerard die auto nooit gekocht hebben. Met drugs belooft de duivel dat je een geweldig gevoel krijgt, dat je al je problemen vergeet en dat je op een prachtige reis gaat die geweldig ontspannend is. Het is gewoon super om drugs te gebruiken, dat is wat hij je wil vertellen.Maar de werkelijkheid is dat drugs slechts een middel is in het stappenplan van de duivel om mensen te vernietigen en uiteindelijk te doden. Het werkt als volgt:

Lees meer...

ALCOHOL

BARRENTOCHT
Elke zaterdagavond gaan de leden van Barjona, samen met enkele broeders ouderlingen van verschillende kerkverbanden uit Urk op barrentocht. Er wordt gesproken met de jeugd en soms ook met ouderen over het “stappen” in het uitgaansleven. Bijna altijd horen wij dezelfde motivatie om te stappen. Lekker samen uitgaan met de “Moas”, oftewel je vrienden. Daar is toch niets verkeerds aan? Een ander vaak gehoorde uiting is dat het drinken van een pilsje toch niet verkeerd is? En menigeen komt met het verwijt dat Barjona over de stappende jeugd zou oordelen. Barjona wijst in de gesprekken naar de keuze die door ons allen gemaakt moet worden. Kiest heden wie gij dienen zult! De Bijbel is ons fundament, en wat komen wij daar veel antwoorden op onze vragen tegen.

Lees meer...

Toetsing van "The Passion of the Christ"

In 2004 is door Mel Gibson een film gemaakt met als titel "The passion of the Christ". De film gaat over Jezus. Er wordt getracht om de gebeurtenissen van de 12 uren voor zijn dood aan het kruis in beeld te brengen. Deze film is nog zeer actueel vandaag. Maar ook een vraag aan ons kunnen wij het evangelie uitbeelden in films of mussicals? Ook vorig jaar (2012) werd deze film gebruikt in de oranje week voor evangelisatie, georganiseerd door de Godstory. Vele jongeren (ouderen) bekijken deze film.

Waarschuwing van de filmkeuring
Het is een zogenaamde "R" rated film. De “R” staat voor restricted (beperkt). Verboden voor kinderen onder achttien jaar, tenzij onder begeleiding van een volwassene. Dit is het oordeel van de Amerikaanse filmkeuring. De waarschuwing is gegeven vanwege de brute, gewelddadige scènes in de film. Beelden waarin de mishandeling van de Heere Jezus uitgebreid, langdurig en tot in detail wordt weergegeven.

Het kontrast met de wijze waarop het Nieuwe Testament verslag doet

Lees meer...

Poplezing

Hoe sta jij tegenover popmuziek? Hoe komt het dat zoveel 'christen'jongeren naar popmuziek luisteren? Heb je argumenten om popmuziek te zien als iets van de duivel? Heb je argumenten om popmuziek te zien als iets van God? Waar kies je voor?

Kom naar de lezing in de Koningshof D.V. 25 April 2013! Neem vrienden, vriendinnen, vaders en moeders mee!

Lees meer...

Waarom Goede Vrijdag?

Beste Jongere,

1. Waarom moest Jezus sterven aan het kruis?
2. Waarom gedenken wij Goede Vrijdag?

1. Waarom Goede Vrijdag?
Goede Vrijdag is een van de christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de kern van het christelijk geloof herdacht: de kruisiging van Jezus Christus. Waarom is Jezus' lijden en sterven aan het kruis van levensbelang?

Lees meer...

Een boodschap voor jou!

Nederlandse ondertiteling verkrijgbaar onder knopje "CC"

 

'Moas'

Er zijn Joodse mannen, die gij over de bediening van het landschap van Babel gesteld hebt, Sadrach, Mesach en Abéd-nego; deze mannen hebben, o koning! Op u geen acht gesteld; uw goden eren zij niet, en zij bidden het gouden beeld niet aan, hetwelk gij opgericht hebt. (Daniël 3:12)

Beïnvloeden
Wel eens van een peergroup gehoord?
Het is een Engelse uitdrukking voor leeftijdsgenoten die elkaar sterk beïnvloeden. De peergroup wordt steeds belangrijker voor de vorming van jongeren.
Jullie beïnvloeden elkaar sterk en dat gaat ten koste van invloed van ouders. Onder invloed van de peergroup valt de appel tegenwoordig verder van de boom dan vroeger, zou je kunnen zeggen. Dat lijkt appels met peren vergelijken, maar zo zit het wel in elkaar.

Lees meer...

Pinksteren

DE UITSTORTING VAN DE HEILIGE GEEST

VECHTEN TEGEN DE ZONDE
Je weet dat iets zonde is. Je bent verkeerd bezig. Het mag gewoon niet. Je wilt het ook niet. 's Morgens vóór de dag begint, buig je je knieën. Je vraagt of God je wil helpen. Maar aan het einde van de dag moet je constateren, dat je de zonde weer hebt gedaan. Waarom? Helpt bidden niet? Waarom helpt God niet? Hij wil toch ook niet dat we zondigen? Waarom?! Achter dat woordje zit vaak een verwijt. Ik doe ontzettend goed mijn best om een zonde niet te doen, dan mag ik toch op Gods hulp rekenen? Maar Hij helpt niet. Herken je deze gedachte diep in je hart?

Lees meer...