Folder van de week

Contact met geesten

Er wordt vaak gesproken over verantwoord uitgaan. Men ziet vooral gevaren in alcohol en drugs maar wat vaak vergeten wordt is de muziek.
Men mag het niet hebben over de inhoud van de muziek, terwijl de muziek toch een hele grote invulling heeft in het uitgaansleven en op allerlei feesten. (geen muziek ook geen feest).
Het platvorm van kerken (waarin alle kerken participeren) samen met de gemeente, zullen dit jaar het onderwerp occultisme behandelen, dit zal in alle kerken verder behandeld worden komende winter.

Lees meer...

Lady GaGa

 

Nu alle commotie en perikelen rond Madonna en Britney Spears lijken af te nemen is er weer een nieuwe soort van popster opgestaan met de naam Lady Gaga.

Stefani Joanne Angelina Germanotta beter bekend onder de artiestennaam Lady GaGa , is een Amerikaanse zangeres, tekstschrijfster en producer. Haar naam is afgeleid van de hit “radio gaga” van Queen.

Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie in Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen en op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar zeventiende werd ze toegelaten tot de New York University Tisch School of Arts, waar ze muziek studeerde.

Toen zij twintig was werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor Britney Spears en The New Kids on the Block.

In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universe verkiezing. Haar eerste single werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen, haar tweede single in bijna 20 landen. Ze is erg populair, met name bij de jeugd.

Lees meer...

Eminem

Eminem is de meest succesvolle artiest van de 21 eeuw. Van zijn ´Marshall Mathers´ CD zijn een ongelofelijk aantal van 1,76 miljoen exemplaren verkocht in de eerste week. Dat is de hoogste eerste week verkoop van een solo artiest in de geschiedenis. Hoewel er honderden nieuwe artiesten zijn leidt Eminem de weg als voorbeeld van morele verdorvenheid in de muziekindustrie vandaag de dag. Tragisch hypocriet beweerd de belangrijkste media het verlies van mensenlevens als gevolg van het Columbine bloedbad te betreuren en in een adem prijzen ze de creativiteit van de bedervers van de jeugd zoals Eminem.

Lees meer...

MTV

Hoewel de media uitgebreid verslag deed van het zoenen van Madonna met Britney Spears en Christina Aguilera was er iets heel belangrijks rondom dit gebeuren wat niet vermeld werd.


Het MTV evenement was in feite een verhulde lesbische trouwerij. Op de set was namelijk een kapel aanwezig. Madonna was verkleed als de ‘mannelijke’ lesbienne in een smoking met een hoge hoed op. Britney en Christina speelden de rol van de ‘vrouwelijke’ lesbiennes. Toen Madonna bovenaan de trap stond om naar beneden te lopen naar het eiland waarop Britney en Christina stonden, begon de traditionele bruiloftmars te spelen. Het hoogtepunt van het huwelijk was toen ze klaar waren met dansen en ze elkaar kusten. Samen zongen ze aan het eind van het lied dat ze moe zijn van het ‘concept van goed en kwaad’.  Dit is bewijs genoeg dat ze hiermee het door God ontworpen instituut van het huwelijk te vernietigen en het te verwisselen met dat wat in strijd is met de natuur en het Woord van God!

Lees meer...

Michael W. Smith

Geachte lezer,

Omdat wij nogal wat e-mailberichten ontvangen betreffende onze artikelen over popmuziek en de vragen omtrent Gospelmuziek, hebben we besloten een artikel te wijden aan de meest populaire Gospelartiest van onze tijd: Michael W. Smith.

We hopen en bidden dat u met een oprecht hart zult meelezen en ook zult onderzoeken wat we schrijven. Immers roept de Bijbel ons op om te zien of alles waar is en of alles wat we onder ogen krijgen ook waar is. (1 Joh 4:1) Want er zijn vele valse profeten opgestaan en uitgegaan, en het ergste is dat ze in de gedaante van een engel des lichts komen, maar de Bijbel is nuchter en waarschuwt ons duidelijk dat de duivel juist in die gedaante komt. (2 kor 11:13-15).

Lees meer...

Lean Maclean

Stap voor stap slokt satanische metalmuziek hem op. Totdat Lean Macleane tijdens een tv-uitzending een stukje uit een preek van een bevindelijke predikant hoort. De documentaire spot met het Woord, maar de duivel verliest. „Het behaagde God om een pijl te schieten in het hart van een grote vijand."


Lean Maclean: „Daar zat ik in mijn shirt met daarop een Engelse tekst over een kribbe met vuilnis

Nog steeds kan hij het nauwelijks bevatten. Lean Macleane (31) waarschuwt de laatste jaren reformatorische jongeren tegen de gevaren van popmuziek. De muziek waar hij vroeger zo druk mee was.

Lees meer...

Christina Aquilera

Christina Aquilera, die eertijds lid was van de Mickey Mouse Club, heeft het muziektoneel stormenderhand veroverd met haar ‘Genie In A Bottle’ die vol zit met seksuele uitspattingen.

Als een Siren zingt Aquilera: “Als je bij me wilt zijn, is er een prijs die je moet betalen. Je moet me op de juiste manier strelen als je bij me wilt zijn. Hormonen racen op de snelheid van het licht. Mijn lichaam zegt laat gaan, maar mijn hart zegt nee. Ik kan je wensen uit laten komen. Maak me alleen maar vrij schatje en ik zal bij je zijn.”

Lees meer...

Nirvana

"Wordt stoned en dien Satan"
-Kurt Cobain-

Cobain Nirvana wordt door velen gezien als de meest invloedrijke band van de jaren ’90. Met hun vele platinum successen veroverden ze de wereld op meer dan één manier. In de eerste plaats met hun muziek, maar in de tweede plaats met de zelfmoord van de bandleider: Kurt Cobain. In 1994 werd Nirvana door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot “artiest van het jaar”. Ook werd het nummer “Teen Spirit” uitgeroepen tot volkslied van de Grunge beweging.[1] Chuck Crisafulli verklaard dat: “het was Teen Spirit dat de rock ’n roll gered heeft”.

Over het album “Nevermind” schrijft een biograaf het volgende: “Nevermind doet mee in de race voor album van het decennium… Nevermind trok de alternatieve Rock binnen één dag in de grote populariteit, en één man werd voornamelijk lof toe gezongen in zowel 'The Times' als in 'Beatlemania'”.

Lees meer...

Aerosmith

AerosmithMia Tyler leek, toen ze 16 jaar oud was, meer gevoel te hebben dan haar vader Stephen Tyler toen ze zei: "Hij staat daar en hij betast zich zelf. Hij is 46 jaar oud en zou zoiets niet moeten doen.". Stephen Tyler is een van de bandleden van Aerosmith. Seksuele perversie is niet het enige dat Aerosmith heeft gepromoot.

Stephen Tyler en Joe Perry van Aerosmith worden ook wel de ‘Toxic Twins’ genoemd, vanwege hun onbesuisde bevrediging in chemische drugs. Tyler heeft gezegd: "Wij geloven dat alles wat het waard was om te doen het waard is om het meerdere malen te doen." Hij zei ook: "Ik moet heel Peru opgesnoven hebben." Buiten seks en drugs om heeft Aerosmith ook geweld gepromoot in hun muziek. "Ik maak je wakker met een bijl. Ik laat je met kogels doorboorde lichaam op de stoep achter." In het versje, Seasons of Wither (Seizoenen van verdorren), verklaren zij: "Liefde voor de duivel bracht haar naar mij."

Onze hoop en gebed is dat de liefde van God jou wegtrekt bij of uit de buurt houd van de muziek van Aerosmith en alle andere muziek die Zijn eer niet op het oog heeft!

AC/DC

ACDCHelaas, AC / DC 's zanger Bon Scott, "heeft zichzelf dood gedronken", aldus het verslag van de lijkschouwer. Scott is dood aangetroffen in zijn auto na een genotzuchtige fuif. Hij liet zijn leven en zijn ziel aan het einde van "Highway to Hell", die Bon Scott zong over voorafgaand aan zijn overlijden. Scott is een gewelddadige dood gestorven door te stikken in zijn eigen braaksel.

Lees meer...

De (verborgen) gevaren van popmuziek

Muziek en zang hebben van oudsher een belangrijke plaats gekregen in samenkomsten in de kerk en daarbuiten. De eerste vraag die opkomt is wel: bestaat er zoiets als christelijke muziek? Het antwoord zal wel ontkennend zijn. Men kan bij elke “gedragen” melodie tot rust en zelfs tot inkeer komen. Iets anders is het als muziek de toonzetting en achtergrond van een verhaal of de begeleiding van een psalm of een lied vormt. Dan kunnen we spreken van de begeleiding van een christelijke tekst en vormt het samen daarmee één geheel. De melodie zal dan ook in overeenstemming met de woorden moeten zijn en daaraan expressie geven. Moeilijker wordt het nu we moeten constateren, dat de neiging bestaat muziek bij de tijd aan te passen, waarbij het gevaar bestaat dat de grens discutabel en volgens sommigen overschreden wordt.

Dit brengt ons bij het onderwerp: het gebruik van pop- en rock ’n roll-muziek zowel in christelijke bijeenkomsten als in de privé-sfeer.

Lees meer...