Folder van de week

Hinken op 2 gedachten

Toen naderde Elia tot het ganse volk, en zeide: Hoe lang hinkt gij op twee gedachten? Zo de HEERE God is, volgt Hem na, en zo het Baäl is, volgt hem na! Maar het volk antwoordde hem niet een woord. (1kon 18:21)

Moraal
21 mei jongstleden waren ruim 700 mensen bij elkaar in sporthal de Waaiershoek ivm een lezing over hedendaagse popmuziek. Hierover is al meerdere keren geschreven in het Urkerland. Een avond waar heel duidelijk uiteen werd gezet hoe hedendaagse popmuziek in elkaar steekt. Wat de werkelijk teksten zijn van vele songs (deze zijn terug te vinden op: www.songteksten.net) was voor vele jongeren en ouderen heel schokkend. Zoals bv lady Gaga die zingt: Ik ben gewoon een Heilige Dwaas, oh schatje hij is zo wreed Maar ik ben nog steeds verliefd op Judas, schatje. Dit zingt zij vanuit de positie dat ze ”Jezus” is. Of Bruno Mars met de Lazy song: Morgen word ik wakker, Doe wat fitness oefeningen, Ontmoet een leuk meisje, En dan hebben we goede seks, En dan gilt ze uit, Dit is geweldig, (Oh mijn god, dit is geweldig).

Zomaar even twee populaire songs van vandaag en dan spreken we nog niet over de vele hard rock nummers die gezien de samenstelling van de bands tijdens het Zuiderzee muziekfestival op de Vormt, zeker ten gehore zullen worden gebracht.

Hinken op twee gedachten
De Nederlandse media rekent nogal eens af met de dubbele moraal van Urk, immers 95% van Urk gaat naar de kerk en is kerkelijk meelevend. Is het terecht dat de landelijke media over Urk heen valt? 95% van de bevolking zingt zondags psalmen en gezangen in de kerk en toch door de weeks zingen vele jongeren de eerder genoemde liederen uit volle borst mee in het uitgaansleven. Kan dit samen? De machten van de wereld van de duisternis tegenover Het Licht der wereld Jezus Christus.

Ooit in het weekend een disjockey horen roepen: en dan nu psalm 68 vers 10, Geloofd zij God met diepst ontzag, gezongen door…. Of een dominee op zondag die zegt: gemeente laten we samen zingen het nummer Judas van Lady Gaga. Dit zal niet gebeuren, zowel de disjockey als de voorganger weet dat die keuzes op die locaties niet bij elkaar horen en lijnrecht tegenover elkaar staan. Wat is jou keus?