Folder van de week

Lady GaGa

 

Nu alle commotie en perikelen rond Madonna en Britney Spears lijken af te nemen is er weer een nieuwe soort van popster opgestaan met de naam Lady Gaga.

Stefani Joanne Angelina Germanotta beter bekend onder de artiestennaam Lady GaGa , is een Amerikaanse zangeres, tekstschrijfster en producer. Haar naam is afgeleid van de hit “radio gaga” van Queen.

Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie in Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen en op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar zeventiende werd ze toegelaten tot de New York University Tisch School of Arts, waar ze muziek studeerde.

Toen zij twintig was werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor Britney Spears en The New Kids on the Block.

In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universe verkiezing. Haar eerste single werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen, haar tweede single in bijna 20 landen. Ze is erg populair, met name bij de jeugd.

 

Op 28 mei 2009 gaf Gaga toe dat zij biseksueel is. Er was een gerucht over Lady Gaga's geslacht ontstaan naar aanleiding van een concertvideo op internet. Tijdens het concert droeg ze een miniscuul rokje en zou er even een mannelijk geslachtsdeel in beeld zijn gekomen. Zij wakkerde op haar site het vuurtje nog wat extra aan. Zo schreef ze dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke genitaliën heeft, maar dat ze zichzelf wel als een vrouw beschouwt. Later heeft ze gezegd dat het een grap was.

Lady Gaga ziet zichzelf als een levend kunstwerk en heeft een zeer artistieke of beter gezegd excentrieke kledingstijl. De avant garde-outfits, zoals de rubberen kleding en futuristische zonnebrillen kiest Lady Gaga niet alleen zelf uit, ze maakt ze ook vaak zelf.

Op haar linkerbovenarm heeft ze een gedicht laten tatoeëren en daaronder "Little Monsters", wat de bijnaam is die zij aan haar fans geeft. Ze heeft ook het vredesteken laten tatoeëren op haar linkerpols en op haar onderrug een soort tribal met rozen.

Lady Gaga verwerkt in haar video's en foto’s symboliek die verwijst naar de Illuminati en mind control. De symbolen die gebruikt worden in haar videoclips, komen regelrecht uit de koker van Satan. Zo wordt er gezegd dat ze een duivelsaanbidder is en hoewel niet bewezen is het wel aannemelijk, gezien de occulte symbolen, tarotkaarten en vrijmetselaarssymbolen die ze gebruikt in haar clips. Terwijl de massa's van jongeren Gaga’s gebaren imiteren, is haar act een onderdeel van een groter systeem met vele andere sterren met dezelfde symboliek.

Kijk maar eens naar een paar van Lady Gaga foto's of video's om te zien dat ze constant (op een creatieve manier) een van haar ogen verstopt. Het gebaar van het verbergen van een oog staat voor het Oog van Horus, het Alziende oog, en is waarschijnlijk het meest herkenbare symbool van de vrijmetselarij. In haar videoclip Paparazzi zie je het maçonnieke dambordpatroon op de muur en een ramskop. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden.

Nadat de muziekindustrie eerst de jeugd een seksuele moraal heeft geleerd die ver beneden peil is, lijkt het of ze nu een stap verder gaan. Alles kan en mag. Doe zoals jij het wilt. Ze weet precies wat ze doet. Zoals Madonna eens zong. Ik ga naar de hel en dat interesseert me niets (gekuiste vertaling). Zo weet deze zangeres ook precies welke invloed ze heeft op de jeugd. Eén van haar uitspraken in een krantenartikel was: "Ik wil jullie ziel". Dat was een uitspraak die gemeend was.

Het grote gevaar is dat de jeugd van nu meegezogen wordt door middel van de muziek en de clips in een wereld waarin duivelsverering normaal is. De jeugd wordt zo steeds verder afgetrokken van de weg die God bedoeld heeft.

De muziekindustrie is een willig werktuig van de duisternis en nu heeft deze weer een nieuwe boodschapper gevonden om zijn gif te verspreiden onder de jeugd. We kunnen ze niet weghouden van alle invloeden die de wereld op ze af stuurt, maar blijf bidden voor de jeugd, dat de invloeden in hun leven geen vat zullen krijgen.

 

Geraadpleegde bronnen:

http://ladygagaonline.net/biography/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga

http://vigilantcitizen.com/?p=1676

http://www.nu.nl/lifestyle/1901891/lady-gaga-verovert-modewereld-.html

http://www.nu.nl/achterklap/2075074/lady-gaga-is-geen-man.html